MOCHA
Hoş geldiniz )) Bildiğiniz gibi o kadar çok kahve çeşidi var ki (baristaların hakkını yememek lazım) bu sayfayı sadece mocha 'ya ve onun yelpazesine ayırmak istedim .Umarım benim gibi kahve severlere ufacık bir yardımım olmuş olur.
Mocha,ismini yıllardır kahve ticaretinde ün yapmış Yemen'in Mocha kentinden almıştır.
Mocha sıcak ve soğuk olmak üzere 2 çeşidi vardır.
24 gr. çikolata tozu (şurup veya sosunu da kullanabilirsiniz)
100-150 ml. süt
Büyük bir bardak(yaklaşık 300 ml.) e double espresso hazırlayarak başlayalım.İçine çikolata tozunu ilave edip iyice karıştıralım. Buhar yöntemiyle sütü ısıtıp krema haline getirdikten sonra espressonun üzerine ekleyelim.Eğer buharla sütü ısıtamıyorsanız yine sütü ısıtıp, süt köpürtücü ile çırparak hazırlayabilirsiniz.İşte bu kadar,afiyet olsun.
PEPERMİNT MOCHA
18 gr.espresso
25 gr. çikolata tozu
150 ml.süt
1 tatlı kaşığı nane şurubu
Yukarıda anlatıldığı gibi sadece pepermint (nane şurubu)ekleyin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder