KAHVENİN İPUÇLARI

KREMANIN MÜKEMMEL OLMASI İÇİN;
KREMA

Krema artık günümüzde neredeyse kahvenin ayrılmaz bir parçası oldu.Kremanız ne kadar iyiyse ,kahvenizden de o kadar keyif alırsınız.
Eğer kahve fincanınızda az da olsa yağ kalıntıları varsa,çok temiz değilse,krema çok daha çabuk çöküntü yapar.Bu da hoş olmaz.



KAHVENİN EN BÜYÜK DÜŞMANI OKSİJENDİR;
OKSİJEN

Kahveler %1 uçucu aromalar içerir.Kavrulmuş kahve en aromatik gıdalardan biridir.Bu yüzden taze kahveler ister çekirdek ,ister öğütülmüş,ister kavrulmuş muhakkak kuru ,karanlık,serin ve ağzı tam olarak kapatılmış bir kapta muhafaza edin.
Havayla temas eden kahve 2 hafta tazeliğini korur ve sonrasında hızlıca bayatlamaya,kokusunu kaybetmeye ,tadını bozmaya başlar.




YEMEK SONRASI 1 FİNCAN KAHVE,ÇÜNKÜ;
BİR FİNCAN KAHVE

  1. Kahve ,sindirime yardımcı olan gastrik asitlerin üretimini hızlandırır.
  2. Sürekli atıştırma hissini önler.






KAHVEYİ BARDAKTA 3 KATMAN AYRI AYRI YAPMAK İÇİN;

  1. Bardağa bir miktar soğuk süt dökün,
  2. Süt köpüğü ve kahve arasında 20 sn. kadar bekleyin,
  3. Kahve sıcaklığını yüksek olarak ayarlayın.
  4. Şurupla hazırlıyorsanız ,önce bardağa şurubu koyun ve sütü şurubun üstüne köpürtün.Süt şurubun tadınıda içine çekmiş olacak.

MÜKEMMEL SÜT KÖPÜRTMENİN ŞARTI;
SÜT KÖPÜĞÜ

Köpüğün ince ve kremamsı olabilmesi için en önemli şart sütün sıcaklığıdır.Bu sıcaklık en az 4-en fazla 8 derece arasında olmalıdır.
Sütün yağı ve proteinide çok önemlidir.Protein süt köpüğünün yoğunluğunu  belirler.
Yoğun bir süt köpüğü elde edebilmek için;soya sütü,tam yağlı ,az yağlı,keçi veya koyun sütü kullanılmalıdır.


SU SICAKLIĞI;
KAYNAYAN SU

Kahvenin demlenmesinde kullanılan suyun sıcaklığı,kaynama noktasından daha düşük olmalı.Şayet çok sıcak olursa kahve acı ,ılık olursa aromasız ve sulu olur.


SAĞLIĞINIZA;

  1. İsveç ve Finlandiya'da 1400 den fazla  kişilerde yapılmış olan  ''kafeinin merkezi sinir sistemi  üzerindeki etkisi'' deneyinde ,günde 3 ile 5 fincan kahve içenlerde Alzheimer veya bunama görülmesi riski çok daha az içenlere göre daha az olduğu uzun süreli çalışmalar sonucu elde edilmiş.
  2. Boston'da yapılan Scientific Journal Circulation 'da yayınlanan başka deney ise günden 4 fincandan fazla içen kişilerde felç riskinin  %20 oranında azaldığını göstermiştir.

HERŞEY 1 FİNCAN KAHVE İÇİN;
1 FİNCAN KAHVE

Bir fincan kahve için;
  • 70 gr. kavrulmuş kahve çekirdeği gerekiyor.Bu da 8 gr. kahve demek oluyor.
  • yaklaşık 40 gr.kahve kirazı toplanması gerekiyor.

KAHVE PRESSİ;
CAFFE PRESS

Kahvenizi kahve pressinde demlerken,kaynamış suyu 2 dakika dinlendirdikten sonra kullanın.Yoksa çok sıcak su ,kahvenizin yanmasına sebep olacaktır.





GÜZELLİK İÇİN KAHVE;
KAHVE VE BİZ

  1. İçtiğiniz türk kahvesi veya filtre kahvenin tortusunu soğumaya bırakın.Göz altlarına yerleştirip 20 dakika bekletin.Bol soğuk suyla yıkayın.Kafein maddesinin gözlerinizin altındaki şişlikleri aldığını göreceksiniz.
  2. Selülitler için ise,yine içtikten sonra kalan kahve telveleri kuru cildinize masaj yaparak ovalayıp,ılık su ile yıkayın.Kan dolaşımını hızlandırdığı gibi ,ciltteki ölü hücrelerinizide temizlemiş oluyorsunuz.Bir çeşit peeling yapmış oluyorsunuz.Bu uygulamayıda haftada 2 kere yapabilirsiniz.
  3. Saçlarınız kuru ve mat ise;kahveyi saç krteminizin içine biraz koyarak çalkalayın.Herzamanki gibi kreminizi kullanmaya devam edin.İşte çok daha canlı,daha parlak saçlara kavuştunuz bile!
  4. Cildiniz için de önerimiz var,2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı türk kahvesini karıştırıp yüzünüze maske olarak sürüp,20 dakika bekletin.Cildinizin çok daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlayacaksınız.

ESPRESSO NASIL OLMALI?

Diyelim ki; Espresso içiyorsunuz ,tadıda damağınıza hitap ediyor,harika!!!Ama acaba kahveniz doğru bir şekilde hazırlanmış mı?
Bunu anlayabilmek mümkün.Çok basit bir gözlem ile.Fincanınızda kahve tortuları ve kalıntıları varsa ,maalesef yanlışhazırlanmış.Bunun olma sebebi ise kahve olması gerekenden fazla ince öğütülmüş demektir.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder