KAHVELİ TARİFLER


1.FİLTRE KAHVELİ KEK

MALZEMELER:

  • 3 tane yumurta
  • 1,5su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı Sıvı yağ
  • 1su bardağı demlenmiş sek filtre kahve
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

HAZIRLANIŞI:

Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpıyoruz ,un ve kabartma tozu Hariç tüm malzemeleri ekliyoruz.Un ile kabartma tozunda eleyerek karışıma ilave edip,yaslanmış kek kalıbına koyup,170 derece ısıtılmış Fırında 35-45 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun.


2.TÜRK KAHVELİ ÇİKOLATA 

MALZEMELER:

  • 1 avuç kadar Türk kahvesi çekirdeği   
    KAHVELİ ÇİKOLATA
  • 150 gr. Hazır krema
  • 1yemek kaşığı tereyağı
  • 100gr. Bitter çikolata 
  • 1tutam tuz.

Hazırlanışı

Önce benmari usulü bitter çikolatayı eritin,üzerine tuz,krema ve tereyağını koyup karıştırın ve ocaktan alın. Servis edeceğiniz fincanlara dağıtın.Üzerine ise kahve çekirdeklerini bıçak ile kıyarak serpiştirin .Dilerseniz üzerine gofret parçaları ,çikolata rendesi...ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.



3.TİRAMİSU (orijinal)

MALZEMELER:

  • 400 gr. Kedidili
  • 500 gr. Mascarpone peyniri(suyu süzülmüş)         
    TİRAMİSU
  • 3 yumurta
  • 100 gr.şeker (yaklaşık 1/2 su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 1su bardağı filtre espresso kahve
  • Tuz
  • Süsleme için kakao.

Hazırlanışı

     Şimdi ,malzemelerimiz hazırsa çukur bir kap alıyoruz,yumurtalarımızın sarısıyla akını ayırıyoruz.Yalnız ne akı sarıya,ne de sarısı akına bulaşmamalı.Diyelim ki kazara oldu,sakın birşey olmaz demeyin,olmuyor.Onları ayırın ,daha sonra kullanırsınız .Yumurtanın akına çok az tuz ve vanilyayı koyuyoruz ve mikserle köpürene kadar çırpıyoruz.Şimdi kenarda bekletin.Diğer kaptaki yumurta sarılarına iseşekerimizi koyuyoruz ve açık sarı bir renk ve koyu bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpıyoruz.
Ayrı bir kâsede mascarpone peynirini yine mikserle çırpıyoruz ,ta ki pürüzsüz bir hal alana kadar.
Şimdi hazırladığımız 3karışımı bir kâsede topluyoruz,yalnız bu işlemi yaparken mikser kullanmayın.Bu esnada dilerseniz alkol de koyabilirsiniz,likör veya rom ile karıştırın.
Hazırlanan kemayı buzdolabında 10 dakika bekletin.Bu esnada kahveyi hazırlayıp ılık olacak kadar bekletin.Kedidili bisküvileri tek tek kahve ile ıslatarak tepsiye dizin,üzerine kremayı dökün.Heryerine eşit dağıldığından emin olun.Tepsinizi en az 8 saat kadar buzdolabında bekletin.
Servis yapılacağı zaman üzerine toz kakao yu küçük süzgeç yardımı ile heryerini kapatacak şekilde serpiştirin.Dilerseniz bitter çikolata sosu ile dekor yapabilirsiniz .Afiyet olsun herkese...



4.GRANÜL KAHVELİ KURABİYE

Ben bu tarifi yaparken kurabiyelerin şekillerini küçük hazırlıyorum,ceviz büyüklüğü kadar,dolayısıyla gerek Türk kahvesi ,filtre kahve veya granül kahvenin yanında hem görsel anlamda şık oluyor hem de kahve keyfine ayrı bir lezzet katmış oluyorum.Ama bu sefer pişirme süresini 15 Dakika'ya indiriyorum.

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı pudra şekeri     
    GRANÜL KAHVELİ KURABİYE
  • 1yemek kaşığı granül kahve,
  • 125 gr. Tereyağı,
  • 1 pk. kabartma tozu,
  • 1 pk.vanilya,
  • 2 su bardağı kadar un.

Hazırlanışı

Yumuşamış tereyağı ve pudra şekerini mikser ile iyice birbiriyle bütünleşene kadar çırpın(mikseriniz,katılığından dolayı zorlanıyorsa elinizlede yoğurabilirsiniz).üzerine kabartma tozu,vanilya ve kahveyide ekleyip yoğurmaya devam edin.
Şimdi eğer buraya kadar mikser ile yaptıysanız,karışımınızı elinizle yoğurmaya başlamalısınız.Çünkü unu ilave ediyoruz ve elimize yapışmayacak kadar kıvamlı bir hamur olmasını sağlıyoruz.İstediğiniz şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Dilerseniz üzerine fındık,fıstık,ceviz,kahve çekirdeği ...koyup birazda bastırarak kurabiyelerinizi zenginleştirebilirsiniz.Afiyet olsun.


5.TÜRK KAHVELİ KEK

MALZEMELER:
KAHVELİ KEK

  • 2 Adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 pk.kabartma tozu         
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı türk kahvesi
  • 1/2 pk.vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI




Karıştırma kabında un,kabartma tozu,şekeri karıştırın.Ayrı bir kapta sıvı yağ,kakao ,türk kahvesini,tarçın ve sütü karıştırıp un karışımının üzerine dökün,birbirine harmanlayın.son olarak vanilya,yumurtayıda ekleyip çırpın.Yağlanmış kek kalıbına koyup 180 derece ısınmış fırına koyun .Yaklaşık 30_40 dakika fırın  kapağını hiç açmadan pişirin.
soğuduktan sonra kalıptan keki ters çevirerek çıkartın.Üzerine dilerseniz çikolata sos yapıp dökebilirsiniz veya pudra şekeri ,türk kahvesi...serpiştirebilirsiniz.Afiyet olsun.
Granül kahve veya filtre kahvenin yanında tercih edebilirsiniz.





6.TÜRK KAHVELİ ISLAK KEK


 MALZEMELER
KAHVELİ ISLAK KEK

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yumurta
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 1 pk.vanilya
  • 1 pk.kabartma tozu
sos için;
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı türk kahvesi

HAZIRLANIŞI;

Yumurta ve şekeri çukur bir kapta iyice çırpın.Üzerine sütü ve yağı ilave edip çırpın.Kalan malzemeleride çok kabarsın istiyorsanız elekten  geçirin ve kaşık veya spatula yardımıyla hepsini karıştırın.Yağladığınız kek kalıbına döküp,180 derecede ısıtılmış fırına koyun ve 30 _40 dakika kadar pişirin.
Sosu için;tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyup karıştırın.Bir taşım kaynatıp altını kapatın.
Kekiniz piştikten sonra ılıması için bekleyin.Ilıdıktan sonra hertarafına gelecek şekilde sosunu dökün.İşin aslı ben bu keki ılıkken daha çok seviyorum.Bence sizde bir deneyin.Afiyet olsun.


7.GRANÜL KAHVELİ KEK

MALZEMELER;

GRANÜL KAHVELİ KEK

  • 3 Yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 pk.vanilya
  • 1 pk.kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı granül kahve(nescafe)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • üzeri için pudra şekeri

HAZIRLANIŞI;

Yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpın.Yoğurt ve yağı da ilave ediyoruz.Un ,kabartma tozu ve vanilyayı çukur kaba elekten geçirerek koyun ve sıvı karışımla karıştırın.En son granül kahve ve kakaoyuda ekleyip karıştırıyoruz.Yağlanmış kek kalıbına döküyoruz.
170 derece ısıtılmış fırına koyup,35_40 dakika pişiriyoruz.Soğuduktan sonra kekinizi kalıptan çıkarabilirsiniz.Kekiniz soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.










8.KAHVELİ,VANİLYALI,ÇİKOLATALI KUP


MALZEMELER
KAHVELİ,VANİLYALI,ÇİKOLATALI KUP

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı mısır unu
  • 900 ml.süt
  • 3 yumurta sarısı
  • 75 gr.tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kahve
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • sunum için rendelenmiş çikolata

HAZIRLANIŞI:

Önce vanilyalı muhallebiyi hazırlayalım:1/2 su bardağı şeker ve 2 yemek kaşığı mısır ununu tencereye alıp,1+1/4 su bardağı sütle karıştırıyoruz.1 yumurta sarısını ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirin.Tencereyi ocaktan alıp içine 2 yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı ilave edin.
Dilediğiniz kase veya kupların içine birer parmak kalınlığında olacak şekilde vanilyalı muhallebiyi paylaştırın.
Şimdi kahveli katı hazırlayalım:1/2 su bardağı şeker ve 2 yemek kaşığı mısır ununu tencereye koyalım.Sütün 1/3 ünü yavaş yavaş ilave edelim ve iyice çırpalım.1 yumurta sarısınıda ekleyip orta ateşte pişirelim.Tencereyi ocaktan alıp 2 yemek kaşığı tereyağı ve kahveyide ekleyip karıştıralım.
Soğutulmuş vanilyalı kupaların üzerine kahveli muhallebiyi yine bir parmak kalınlığında üzerilerine paylaştıralım ve soğuması için bekletelim.sunum için çikolata rendeleyip hepsine paylaştıralım.Afiyet olsun.


9.TÜRK KAHVELİ TART

MALZEMELER
KAHVELİ TART

  • 1 Yumurta beyazı
  • 75gr.tereyağı
  • 25gr.şeker
  • 100gr.un
  • 200gr.krema
  • 50 gr.bitter çikolata
  • 50 gr.sütlü çikolata
  • 1 çay kaşığı türk kahvesi

HAZIRLANIŞI

Yumurta ,yağ , şeker ve unu elinizle iyice yoğurun.2-3 cm. kalınlığında merdaneyle açın. Tart kalıplarınıza yerleştirin.170 derece ısınmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Türk kahvesi ve kremayı küçük bir tavada kaynatıp ocaktan alın ve çikolataları içine attıktan sonra karıştırın.
Kremayı hazırlamış olduğunuz tart kalıplarının içine doldurun.10-15 dakika buzdolabında dinlendirin.
Üzerine arzu ederseniz kremşanti sıkabilir,meyvelerle süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.


10.KAHVELİ BİTTERLİ BROWNİ


MALZEMELER
KAHVELİ BİTTERLİ BROWNİ

  • 250 gr. bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yumurta
  • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş çekirdek kahve
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı elenmiş un
  • 1/4 fincan kahve likörü
  • 2/3 fincan süt
  • 1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI

Fırını 175 derecede sıcaklığa ayarlıyoruz.Bir tavada tereyağı ve çikolatayı koyup kısık ateşte eritip,iyice birbirine karıştırıyoruz.Eridikten sonra ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar soğutuyoruz.
Kek hazırlama kasesine;şeker,kahve,vanilya,tuz ve yumurtayı koyup mikserde önce 2 dakika yüksek devirde karıştırıyoruz sonra düşük devire alıp çikolata,tereyağı karışımını ekliyoruz.şimdi un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.Son olarak süt ve likörümüzüde ekleyip tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
Yağlanmış browni kalıplarına veya kalıbına kek hamurlarını paylaştırıp,ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.Soğuduktan sonra kalıplardan çıkartıp servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.



11.KAHVELİ   PAY


MALZEMELER:
KAHVELİ PAY

Zemin için:
  • 1 Paket eti burçak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 2 yemek kaşığı nutella
  • 30 gr.eritilmiş bitter çikolata
Kahveli krema için:
  • 12 gr.bitter çikolata(%60 dan fazla kakao lu olmayacak)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-1/4 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş çekirdek kahve
Beze için:
  • 2 yumurta akı
  • 1/2 su bardağı şeker

HAZIRLANIŞI:

Zemin için; burçak bisküviti rondo ile iyice kırıntı haline getiriyoruz.Tereyağı ve çikolatayı eritip, krema ve nutella ile birlikte burçak bisküvitin  üzerine ilave ediyoruz.Elimizle hepsini yoğurup,kelepçeli  tart kalıbına iyice bastırarak koyuyoruz.Kenarda beklemeye alın.
Kahveli krema için;çikolata ve tereyağını eritin,çok az miktar sıcak suda kahveyi eritin.(hiç pütürlük kalmamalı)çikolata ile karıştırıp biraz ılımasını bekleyin.Sonra kremayıda ekleyip  çırparak kahveli kremanızı burçak zeminin üstüne yayın.Yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye alın.
Beze için;temiz ve kesinlikle kuru olmak şartıyla mikser kabınıza yumurta aklarını koyun ve çırpın.Mikserle  çırparken azar azar şekeri ekleyip tamamen köpürmesini sağlayın.
Pay'ın son katı olarak köpüğüde üstüne yayıp spatulayla dekoratif dalga şekli verin.En son eğer isterseniz fırının ızgara bölümünü max.açıp üzerini hafif kızartın.Eğer evinizde mutfak meşalesi varsa onunlada yapabilirsiniz.Bunların hiçbirini yapmayıp,üzerine çikolata rendesi veya karamel sos yada çikolata sosu ile şık bir görünüm kazandırabilirsiniz..
Eğer ki rejim yapıyorsanız bu tarifi pek tavsiye etmem.Oldukça kalorili , yağ oranı fazla olan bir tatlı türüdür.Ama gerçekten farklı ve hoş bir tadı olduğunuda söylemeden edemiyeceğim.Afiyet olsun.

12.ESPRESSO VE AVAKADOLU MOUSSE

Size bu tarifi vermeden önce,Avakado ile aramın pek iyi olmadığını söyleyebilirim.İlk denememde ne bir lezzet ,ne de kullanma arzusu vardı bende.Ama heryerde bahsediliyor,illaki bakmak lazım tadına.Sade olarak tüketmek hiç bana göre değil ama salatanın içine ufak ufak doğrarsanız tadını almıyorsunuz zaten.
Ben  kahvesever biri olarak bu tarifi görünce''yok artık''dedim.Yapmadım ama aklımın hep ucunda kaldı veeeee günlerden birgün denemem lazım dedim ve yaptım.İnanın Avakodonun pek tadını almıyorsunuz ,çikolata tadını bastırmış oluyor.Sizin de denemenizi tavsiye ederim.En  azından misafirlerinize farklı lezzetler sunabilirsiniz.

MALZEMELER
ESPRESSO,AVAKADOLU MOUSSE

  • 1/2 Su bardağı eritilmiş bitter çikolata(yaklaşık 65-70 gr.)
  • 2 olgunlaşmış ve soyulmuş avakado
  • 1/4 su bardağı süt ( Hindistan cevizi sütü de olabilir)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı ucuyla tuz
  • tepeleme 1 yemek kaşığı espresso

HAZIRLANIŞI:

Mikrodalgada çikolatayı eritin,Avakadoları çukur bir kaseya koyup krema gibi olana kadar çırpın.Çikolata biraz soğuduktan sonra avakadonun üzerine ekleyip karıştırmaya devam edin.Diğer tüm malzemeleride ilave ettikten sonra küçük porsiyon kaselere paylaştırın.Bu arada bal ve kakao ayarını kendinize göre değiştirebilirsiniz.
En az 1 saat buzdolabında dinlendirin.Bu arada çok çırpmalısınız ki köpük gibi olmalı.24 saatten öncede tüketmelisiniz.Afiyet olsun.

13.TÜRK KAHVELİ KURABİYE
TÜRK KAHVELİ KURABİYE

MALZEMELER

  • 200 gr. tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı türk kahvesi
  • 4-5 tane dövülmüş kakule
  • 200-300 gr.eritilmiş bitter çikolata

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeler iyice yoğurulup strech filme sarılır.1 saat buzdolabında bekletilir.Çıkardıktan sonra istediğiniz şekli verip ,180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir.Soğuyan kurabiyelerinizi bitter çikolata ile ister yarısını ,ister sadece üstünü ,istersenizde bir çubuk yardımıyla çizgilerle süsleyip donmasını bekleyin ve afiyetle yiyin.Bu tarifi Arda'nın mutfağında bulmuştum .Gerçekten hoş bir lezzeti var.denemenizi tavsiye ederim.




14.MUHALLEBİLİ KAHVELİ KEK
MUHALLEBİLİ KAHVELİ KEK


MALZEMELER

KEK İÇİN;
  • 3 Yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı eritilmiş granül kahve(1 su bar. sıcak suya 2 yemek kaşığı granül kahve eritin)
  • 2 yemek kaşığı kakao
MUHALLEBİ İÇİN;
  • 2 Su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti

HAZIRLANIŞI;

Önce kekimizi hazırlayalım.Mağlum herzaman ki gibi önce yumurtaları çırpıyoruz,sonra şeker,granül kahve ve yağ ,iyice birbiriyle özdeşlene kadar çırpın.Daha sonra bir eleğe un ,kabartma tozu ve kakaoyu koyup eleyerek sıvı malzeme karışımına ekliyoruz.Yağlanmış tart kalıbına veya tepsiye koyup170 derece önceden ısıtılmış fırında 35-45 dakika pişiriyoruz.
Muhallebi için ise;1 su bardağı süt ,un ve şekeri ocakta karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişiriyoruz.Kalan 1 su bardağı süt ile krem şantiyi çırpıyoruz.Soğuttuğumuz muhallebinin içine koyup karıştırıyoruz.
Kekimiz soğuduktan sonra üzerine yine soğutulmuş muhallebiyi yayıyoruz.Üzerine dekoratif olmasını isterseniz Türk kahve veya rendelenmiş çikolata serpiştirebilirsiniz.

15.KAHVELİ PARFE
KAHVELİ PARFE

MALZEMELER

  • 1,5 Su bardağı süt
  • 2 paket kremşanti
  • 15 tane yulaflı bisküvit
  • 1/2 su bardağı fındık
  • 1 yemek kaşığı instant kahve
  • üzeri için;150 gr.bitter çikolata
  • 150 ml. krema

HAZIRLANIŞI

Krem şantiyi karıştırma kabına alın,kahveyide sütün içine koyup karıştırın.Sonra şantiye ekleyin ve katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.Bisküvitleride parçalayıp şantiye ekliyoruz.Fındıklarıda parçalayın ve karışıma ilave edin.Düz bir kek kalıbına strech film serin ve içine tüm karışımı koyup bastırın.Hepsinin sıkışmasını sağlayın.Derin dondurucuda en az 2 saat bekletin.
Üzeri için ,kremayı hafif ısıtın içine çikolataları parçalayın ve sos haline getirin.
Parfeyi dondurucudan çıkarınca ters çevirip servis tabağına alın ve üzerine sosu dökün.


16.KAHVELİ RULO PASTA
Kahveli rulo pasta


MALZEMELER


Pandispanyası için:
  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 1/2 kahve fincanı su
  • krem şanti
  • 1adet muz

HAZIRLANIŞI

Öncelikle tüm kek hazırlanışında ki gibi yumurta ve şekeri kar halıne gelene kadar çırpıyoruz.Daha sonra geri kalan malzemeleri ilave edip yağlı kağıt serilmiş  küçük fırın tepsisine döküyoruz.180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.Pandispanya ılıdıktan sonra ters çeviriyoruz.Üzerine 2-3 dakikalığına ıslak bez koyuyoruz.Vee içine krem şanti sürüp muzu yerleştirip rulo şeklinde sarıyoruz,ardından 2-3 saat buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz.Afiyet olsun.


17.FİLTRE KAHVELİ KURABİYE


MALZEMELER 

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dolusu tahin
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı filtre kahve

HAZIRLANIŞI

1 çay kaşığı kahveyi ,1 yemek kaşığı suda eritip sıvı yağa ilave edin.Kalan tüm malzemeleride ekleyip yoğuruyoruz.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak hafif yassılaştırıyoruz.170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.Soğuduktan sonra servis tabağına almanız çok önemli,kurabiyelerinizin dağılmaması için.Eğer dilerseniz fırına koymadan önce kurabiyelerin üzerine toz şekerde serpebilirsiniz.




18,KAHVELİ ÇİKOLATA 


MALZEMELER

  • 160 gr.sütlü çikolata
  • 80 gr.beyaz çikolata
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı dibek kahvesi

HAZIRLANIŞI


Sütlü çikolatayıbenmari usulü eritin,küçük muffin kağıt kalıpların heryanını sıvazlayın.Bu işlemi çikolata kuruyunca birkez daha tekrarlayın.Donduktan sonra içlerini beyaz çikolata ile doldurun ,donduktan sonra sütlü çikolatayı koyun.Buzdolabında en az yarım saat bekletin.
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder